Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Český herec Ondřej Vetchý vyhral súd s bulvárom!

Český bulvárny týždenník Spy musí hercovi zaplatiť viac ako 25 tisíc eur!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

52-ročný umelec žiadal od spoločnosti Bauer Media, ktorá časopis vydávala až do vlaňajšieho apríla, pol milióna českých korún. Jeho manželka si pýtala rovnakú sumu. Mestský súd v Prahe priznal hercovi odškodné v požadovanej výške, jeho partnerke má bulvár zaplatiť 200-tisíc korún. Rozsudok ešte nenadobudol platnosť, predstavitelia vydavateľstva Bauer Media sa preto voči nemu ešte môžu odvolať.

Spokojní, ale unavení!

„Som spokojný. Bol to dlhý boj a sme unavení,“ povedal po vyhlásení rozsudku pre portál iDNES.cz Ondřej Vetchý. Na problematickom článku mu podľa jeho slov neprekážala iba jeho nepravdivosť, ale predovšetkým zlý zámer. „Nesnažili sa realitu interpretovať bulvárnym spôsobom, ale likvidačným. V tom článku nie je o mne nič dobré,“ vysvetlil rodák z Jihlavy.

Spy pred dvoma rokmi uverejnil "nešťastnú" fotografiu, na ktorej prichádza herec na odovzdávanie cien Český lev spolu s manželkou. V texte však autor článku napísal, že Vetchého sprevádzala jeho milenka. Manželom prekážali aj ďalšie nepravdivé informácie o ich súkromí. Vtedajší šéfredaktor týždenníka Pavel Novotný priznal, že urobili chybu. Odmietol ale, že by lož napísal úmyselne. „Keby som to vedel, tak by som to nenechal ísť do tlače. Naozaj prišlo k pochybeniu v redakcii, ale ja som to nevedel, nevedel som, že sa dopúšťam nejakej chyby. Neurobil som to naschvál,“ vyjadril sa na súde novinár. Vetchý Novotného tvrdenia odmietol s tým, že nemohlo ísť o omyl, pretože jeho manželku pozná už 20 rokov. „Je ťažké povedať, či šlo o zlý úmysel pána Novotného ublížiť žalobcom, išlo však o jeho zásadnú nedbalosť a neprofesionálny prístup. Snažil sa, aby vzbudil senzáciu. Súd neuveril tvrdeniu, že ženu nepoznal, skôr to neriešil,“ vysvetlila sudkyňa Dagmar Stamidisová.

Herec Ondřej Vetchý je známy najmä vďaka snímkam Černí baroni (1992), Kolja (1996), Báječná léta pod psa (1997), Všichni moji blízcí (1999), Vratné lahve (2006), Nedodržaný sľub (2009), eŠteBák (2012) či Rukojemník (2014).

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.