Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Začína sa týždeň slovenských knižníc!

Týždeň slovenských knižníc 2015 vyvrcholí v piatok 27. marca medzinárodnou detskou akciou Noc s Andersenom.

Marec ako mesiac knihy začal písať svoju históriu v roku 1955

Literatúru a čítanie kníh oslávi už tradične v marci Týždeň slovenských knižníc. Začne sa dnes, v pondelok 23. marca, a potrvá do soboty 28. marca. Motto v poradí už 16. ročníka akcie znie: "Knižnice pre všetkých".

Ambasádorom Týždňa slovenských knižníc 2015 je herec Ján Gallovič, člen činohry Slovenského národného divadla. Cieľom Týždňa slovenských knižníc "je pozitívne zviditeľňovať knižnice ako kultúrne a vzdelávacie…", informovalo o tom ministerstvo kultúry na svojej webovej stránke. Organizátormi podujatia sú Slovenská asociácia knižníc (SAK) a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc (SSKK).

Rozprávková noc pre najmenších

Týždeň slovenských knižníc vyvrcholí podujatím medzinárodná Noc s Andersenom, určeným pre všetky deti, ktoré chcú s knihami počas jednej noci zažiť netradičné dobrodružstvá. Podujatie sa vo verejných a školských knižniciach zo všetkých regiónov Slovenska začne v piatok 27. marca. Slovenské deti sa tak zapoja do významného medzinárodného podujatia pri príležitosti Medzinárodného dňa detskej knihy v deň narodenín dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena.

Rekordný desiaty ročník

Jubilejný 10. ročník Noci s Andersenom na Slovensku prekonal minuloročný rekord, prihlásilo sa totiž 231 miest, kde sa bude "spať s knihou", s celkovým počtom takmer 10 600 detí. Organizátori očakávajú, že od začiatku konania akcie v roku 2006 by celkový počet detí, ktoré sa na Noci s Andersenom zúčastnia, mohol dosiahnuť vyše 50 tisíc.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.