Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ženy sa už nesprchujú každý deň!

Osobná hygiena žien dostáva zabrať. Môže za to náročný životný štýl.

Moderné ženy majú jeden spoločný nelichotivý zlozvyk – nesprchujú sa s dennou pravidelnosťou. Až tretina z nich sa totiž umýva každé 3 dni!

Ako uvádzajú prieskumy kozmetickej spoločnosti, až štyri ženy z piatich sa nesprchujú každý deň. Dve tretiny nežných polovičiek sa pred spaním neodličuje a medzi ôsmymi ženami by sme našli aspoň jednu, ktorá si na záver dňa nevyčistí zuby.

Napriek tomu, že dnes drvivá väčšina domácností disponuje teplou vodou, každodenné kúpanie alebo sprchovanie praktizuje len 21% žien, pričom sa zvyknú odvolávať na hektický životný štýl a nedostatok času. Navyše, vnímanie hygieny sa rokmi mení. Vzhľadom na to, že stále viac ľudí pracuje v oblasti informačných technológii, nadobúdame pocit, že nie sme na konci dňa takí špinaví, aby sme automaticky vošli pod sprchu, prípadne si dali očistný kúpeľ.

Na druhej strane, stále častejšie sa ozývajú odborníci, ktorí sú presvedčení, že denné sprchovanie sa nie je pre naše zdravie prospešné. Argumentujú tým, že sa prehnanou hygienou zbytočne zmývajú aj prirodzené mazivá, ktoré naša koža produkuje. Akokoľvek, vyzerá to tak, že víkend je jediný čas v týždni, kedy sa ženy aspoň chvíľu venujú svojej očiste.

Zdroj: aktuality.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.