Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Týchto 10 svetových herní nesmie chýbať na zozname žiadneho arkádového fanúšika!

V dnešnom digitálnom svete, ktorý zažívame najmä na obrazovkách našich smartfónov či v online priestore, si ani neuvedomujeme, ako plynie čas okolo nás. Aj v tejto modernej dobe sa však nájdu nadšenci, ktorí na staré hry a arkády nedajú dopustiť. Preto, ak si jedným z nich, tieto herne z celého sveta nesmú chýbať na tvojom hráčskom zozname, píše portál poplisticle.com.

Joypolis – Tokio, Japonsko

Toto miesto je skôr zábavným parkom ako len herňou. Okrem arkád tu nájdeš aj autíčka či horské dráhy priamo vo vnútri komplexu. Ak plánuješ výlet do Tokia, určite si Joypolis pridaj na zoznam zábavných aktivít!

Zdroj foto: vrbo.com

Múzeum sovietskych arkádových hier – St. Petersburg, Rusko

Ako uvádza vyššie spomínaný portál, v tomto múzeu nájdeš najvzácnejšie ruské arkády, o ktorých málokto počul. Kolekcia sa skladá z hier z polovice 70. rokov a neskôr, ktoré sú ďalej vystavované a návštevníci sa na nich môžu niečo naučiť. Hry si môžeš zahrať počas otváracích hodín múzea.

Zdroj foto: guidetopetersburg.com

The Galloping Ghost – Brookfield, Illinois

Najväčšia herňa v Amerike, ktorá zastrešuje až 400 hier! Vedel by si si z nich vybrať?

The Heart of Gaming – Londýn, Anglicko

Čo by si povedal na to, keby môžeš hrať nonstop a nie si limitovaný otváracími hodinami? Už uvádzaný zdroj informuje, že na tomto mieste môžeš stráviť pokojne aj celú noc a súťažiť s kamarátmi o najvyššie skóre.

Zdroj foto: londonist.com

YESTERcades – Red Bank, New Jersey

Na tomto mieste si prídu na svoje všetky generácie. Od starých arkád až po konzoly ako Xbox. Tu na veku naozaj nezáleží! Môžeš si sám zaspomínať na staré časy a popritom vziať so sebou aj svoje deti, ktoré si tu tiež nájdu svoju zábavu.

Zdroj foto: yestercades.com

Pinball Hall of Fame – Las Vegas, Nevada

Doslova Pinballová sieň slávy v Las Vegas sa skladá z pinballových hier od 50. rokov až po súčasnosť. Nachádza sa tu niečo cez 150 hier, ktoré ťa prevedú rôznymi časovými etapami, v ktorých boli používané, píše ďalej poplisticle.com.

Zdroj foto: lasvegasthenandnow.com

Anata no Warehouse – Kawasaki, Japonsko

Ak si fanúšik hororov, toto miesto je ako stvorené pre teba. Anata no Warehouse má 8 poschodí, ktoré majú rozdielny dizajn, no rovnaký cieľ – vydesiť ťa! Tento zážitok s najstrašidelnejšími arkádami si budeš pamätať navždy.

zdroj foto: reflectionsenroute.com

Saga Republic – Dubaj, Spojené arabské emiráty

Pre Dubaj je charakteristická veľkoleposť a jej výnimkou nie je ani tento obrovský arkádový komplex, ktorý má viac ako 70 000 metrov štvorcových. Je založený na krytých atrakciách a 170 arkádach, pričom tu nájdeš klasické, ale aj novšie hry.

Zdroj foto: segaretro.org

Club Sega – Tokio, Japonsko

Hráčska spoločnosť Sega vlastní mnoho arkádových klubov po celom svete, no tá v Tokiu je najväčšou, ktorú zastrešujú. Má 6 poschodí a nájdeš tu klasické hry ako Tekken či Virtual Fighter.

Zdroj foto: shesighedthegrove.wordpress.com

Funspot – Laconia, New Hampshire

V tejto klasickej herni nájdeš arkády ako Pacman či Skee-Ball. V roku 2008 toto miesto dostalo podľa Guinnessovej knihy rekordov prívlastok najväčšej herne na svete.

Zdroj foto: funspotnh.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.