Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Novinka od Jany Krištof Lehockej sa nesie v duchu netradičného žánru

Janka má za sebou rôzne skvelé spolupráce s mnohými talentovanými ľuďmi, no to, aká ju postretla tento rok, bolo pre ňu príjemným prekvapením. Toto je príbeh, ktorý stojí za jej novinkou s názvom Šťastena. Vypočuj si túto emotívnu pieseň s bluesovými tónmi a šansónovým charakterom, ktorá má už aj vlastný klip. Sleduj:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Pred niekoľkými rokmi jej nitriansky hudobný klub Music a Cafe ako prvý klub poskytol skvelú príležitosť zviditeľniť sa. Pre majiteľa klubu, Drahomíra Jacka, to však predstavovalo určitú neistotu a riziko nízkej návštevnosti, nakoľko bola Janka vtedy ešte len začínajúca interpretka. Na tom však už potom vôbec nezáležalo, pretože jej tvorba a originálny prejav boli dosť silné na to, aby si nimi získala Drahoša aj samotných divákov. Následne sa stala stálicou viacerých dramaturgií klubu počas roka. Na tohtoročnom februárovom koncerte ju však Drahoš oslovil s nečakanou ponukou.

„Keďže všetci z kapely vrátane Janky máme klub v Nitre veľmi radi a Drahoša si nesmierne vážime, akékoľvek jeho želanie bolo už vo chvíli jeho vyslovenia z našej strany splnené. No Drahoš nás prekvapil a opýtal sa, či by sme neskúsili spracovať jednu pieseň. Jeho autorskú pieseň, kde text a základnú melódiu napísal asi pred tridsiatimi rokmi a doteraz ležala v šuplíku a čakala na svoj čas,“ hovorí Jankin manažér a gitarista Peter Dechet.

Okamžite s tým súhlasili a po vypočutí dema to Janku a jej kapelu natoľko oslovilo, že ju v priebehu 2 týždňov pretvorili a uskutočnili nahrávanie v ich JKL štúdiu, pričom trvalo len jeden deň. Ako opísali tento proces Peter a Janka, úplne sa stotožnili s hudbou, textom a atmosférou, ktorú napokon pieseň vyžarovala.

„Janka je pre mňa od prvého počutia jej dema, ktoré mi poslal manažér Peter Dechet, mojou spriaznenou dušou. Milujem krásne texty, a ak sú podložené emóciou v hudbe, dostane ma to… Preto som sa snažil ju a celú jej kapelu podporovať a ukázať aj ostatným, ktorí sa k jej hudbe bez hudobných klubov nikdy nedostanú. A darí sa to krok po kroku. Janka rastie a ja vidím jej budúcnosť,“ hovorí Drahomír Jacko na adresu toho, prečo si pre spracovanie svojej skladby vybral práve Janku.

Zdroj: tlačová správa

Zdroj náhľadovej fotografie: Archív Jany Krištof Lehockej  

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.