Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Vidíš z okna aspoň tri stromy? Prečítaj si, čo to znamená!

Človek je tvor prírodný a práve príroda by mala byť v ideálnom prípade všade okolo nás. Vo väčších mestách to ale nie je vždy možné. Aj keď sa ekológii venuje stále viac odborníkov, vždy sa môžeme posunúť a vedieť o našom životnom prostredí viac.

Lesy a stromy fungujú ako výrobcovia kyslíka, ako tepelný štít v čase klimatických zmien, ako vzduchový filter, alebo ako zdroj liečivých rastlín, účinných látok a potravín. Vedci teraz prišli s pravidlom 3:30:300. Vyzerá to záhadne, ale vysvetlenie je celkom jednoduché.

Každý z nás by mal mať možnosť vidieť z okna aspoň tri vysoké urastené stromy.  Doma, v práci a v škole. Aspoň 30 percent plochy každej štvrte by mali tvoriť stromy a všetci by sme mali mať prístupnú verejnú zeleň, ktorá nie je ďalej, ako 300 metrov od nášho domu. Tieto tri pravidlá urobia náš život krajším a zelenším, prostredie okolo nás bude znesiteľnejšie a vhodné pre život, píše nbsi.eu.

Pravidlo 3:30:300 je ľahko zapamätateľné, a ľahko si ho skontroluješ aj ty, stačí sa pozrieť z okna, alebo sa ísť prejsť do parku. Dôležité pre zdravie ale nie sú ani tak čísla, ako celková pohoda a spokojnosť s prostredím, v ktorom dlhodobo žijeme.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.