Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Toto je najstaršia mačka na svete. Naozaj sa dožila krásneho veku

Bežný mačací život trvá 12 až 18 rokov pri dobrej starostlivosti, výžive a životospráve. Toľko sa dožívajú mačky chované v domácnosti, sledované veterinárom. Mačky žijúce vonku majú oveľa kratší život, aj kvôli častým vrhom, a nebezpečnému prostrediu.

Pre najdlhšie žijúcu mačaciu pani Flossie je vek iba číslo, a to číslo je 27. Keď to prerátame na ľudský vek, mačka má 120 rokov.

Krátko pred dosiahnutím tohto veku bola podľa guinnessworldsrecords.com zapísaná do Guinnessovej knihy rekordov. Jej príbeh sa začal, keď ju našli ako mačiatko, a adoptovala si ju staršia pani. Odvtedy prešla niekoľkými domácnosťami, a posledný majiteľ sa jej vzdal, lebo sa jej už nedokázal venovať. Adoptovala ju jej súčasná majiteľka Vicky, a nevie si staršiu mačaciu dámu vynachváliť.

Flossie už nepočuje, a je čiastočne slepá, život si ale vie užívať. Ku šťastiu potrebuje dve veci. Svoju žltú deku na spanie, a misku plnú jedla. Medzi jej obľúbené činnosti patrí pradenie pri svojej ľudskej mamke, a spánok v posteli.

Tešíme sa na jej ďalšie dobrodružstvá!

Pozri si mačaciu babi v akcii.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.