Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

PRIBERÁTE počas menštruácie? Tieto rady vám určite pomôžu!

S menštruačným cyklom idú ruka v ruke mnohé zmeny v našom tele. Niektoré sa dajú len ťažko zniesť, iné si zase ani nevšimneme. Niektoré z nás trápi mierny nárast hmotnosti. Ako sa s týmto problémom popasovať?

Dôvodom je obvykle zadržiavanie vody v tele pôsobením rôznych hladín pohlavných hormónov. Telo sa snaží udržať v sebe viac vody, aby jej bolo pre prípad potreby dostatok. Preto je na mieste dať telu dostatok vody z vonku, aby ju nemuselo udržiavať v sebe.

Ďalšou významnou radou je obmedziť slané jedlá. Tie totiž obsahujú značné množstvo sodíka, ktorý so sebou nesie veľké množstvo vody. Zvýšená hladina sodíka vedie k zvýšenému vylučovaniu močom, ktorým tiež odteká aj viac vody. Nastáva dehydratácia, ktorú kompenzujeme zadržiavaním väčšieho množstva vody.

Napokon tu máme neresti ako alkohol a káva, ktoré majú diuretické účinky, resp. podporujú močenie. Počas cyklu by ste mali zvýšiť prísun ovocia a zeleniny, ktoré obsahujú významnú vlákninu, vitamíny a tekutiny. Nezabúdajte na pravidelný pohyb a dostatok oddychu.

Zdroj: goodto.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.