Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

SPÁLILI ste sa na slnku? Máme pre vás zopár rád, po ktorých sa vám uľaví

Leto už vonku prebieha v plnom prúde a pred slnkom sa dokážeme už len ťažko poskrývať. Aj vám sa už podarilo spáliť si chrbát alebo ramená? Máme pre vás zopár tipov, ako zmierniť pálenie a uľaviť si od bolestí spálených partií.

Studená sprcha

Ak máte pocit, že vám pokožka priam horí, určite nie je dobrý nápad ju ešte viac ohrievať teplou vodou. Skočte preto na chvíľu radšej pod studenú sprchu. Ak by bol prúd vody príliš dráždivý, môžete vyskúšať kúpeľ vo vode s izbovou teplotou.

Vyhnite sa mydlu

Nie, nehovoríme vám, aby ste zanedbávali svoju hygienu. Spálené miesta sú veľmi suché a aj to najjemnejšie mydlo by mohlo spôsobiť ešte väčšie dráždenie. Preto je na mieste umývať spálené partia len čistou vodou.

Doplňte tekutiny

Pobyt na slnku so sebou prináša aj vyššie zbavovanie sa vody povrchom pokožky. Preto by ste nemali zabúdať na pitný režim. Dostatok vody tiež podporí hojenie spálených miest na vašej pokožke.

Výťažky z Aloe Vera

Mnohé výskumy prichádzajú s tvrdeniami, že výťažky z Aloe Vera môžu pomôcť pri hojení popálenín 1. aj 2. stupňa. Rastlina má zároveň upokojujúce účinky a najlepšie spravíte, ak použijete masť s výťažkom na ešte vlhkej pokožke zo sprchy.

Zdroj: womenshealthmag.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.