Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Akú pleťovú masku si vybrať pre váš typ pleti?

Spoznajte typy pleťových masiek a ich vlastnosti. Vyberte si tú, ktorá je pre vašu pleť najlepšia.

Väčšina masiek stimuluje krvný obeh, hĺbkovo hydratuje, normalizuje výživu pokožky, sťahuje póry, zmierňuje zápaly a podráždenie, čistí pokožku. Mnohé z nich obsahujú vitamíny, minerály, biologicky aktívne látky. Masky delíme na denné a nočné. Výhodou nočných masiek je, že ich nemusíte pred spaním zmývať, pretože účinkujú práve počas noci. Aké druhy masiek poznáme?

Čistiace masky Ich hlavným účelom je odstránenie odumretých častíc z povrchu kože. Väčšina z nich obsahuje hlinu a vosk, takže zloženie môže obsahovať výrobky s AHA kyselinami. Táto maska pomáha odstraňovať nečistoty, maz, odumreté bunky z pokožky a uvoľňovať póry. Po ukončení procedúry vďaka aktívnemu deleniu mladých buniek sa pokožka stáva mäkšou, hladšou, pružnejšou a mladistvou.

Protizápalové masky
Používajú sa na starostlivosť o mastnú a problematickú pleť, pomáhajú pri akné. Hlavnou úlohou masiek je hĺbkové čistenie pleti, zúženie pórov, odolnosť proti zápalu a eliminácia mastnoty pokožky. Tieto masky je možné používať viac ako 1-krát týždenne.

Hydratačné a výživné masky
Ich hlavnou úlohou je hydratovať a vyživovať pokožku rôznymi látkami. Môžu sa používať na všetky typy pleti, ale sú obzvlášť užitočné pre suchú a citlivú pokožku. Účinné látky pomáhajú obnoviť a udržať vlhkosť, ktorú pokožka potrebuje. Také masky na tvár často obsahujú vitamíny a živiny na zlepšenie funkcie buniek. Sú schopné pomôcť v boji proti zmenám súvisiacim s vekom – vyživujú kožné bunky, redukujú vrásky, obnovujú a tonizujú.

Masky proti starnutiu Ich cieľom je bojovať proti zmenám súvisiacim s vekom. Umožňujú eliminovať starecké škvrny, vrásky a aktívne bojovať proti akýmkoľvek zmenám. Zloženie obsahuje aktívne zložky proti starnutiu, ktorých pôsobenie vám umožní urobiť pokožku mladou a krásnou.

Tonizujúce masky
Tonizujúce masky sú obzvlášť účinné, keď nemáte príliš veľa času pred dôležitou udalosťou. Najčastejšie obsahujú vitamíny, oleje a výťažky z liečivých rastlín, pomáhajú posilňovať ochrannú bariéru pokožky, zvyšujú pružnosť, pevnosť a tón pleti.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.