Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Zima dokáže poriadne potrápiť našu pleť! Ako na vysušenú pokožku počas zimy?

Mráz, vietor, sucho… Zima je nepriateľom našej pokožky. Ako sa vyhnúť suchej pleti bez života? Prečítajte si skvelé tipy, s ktorými bude vaša pleť hydratovaná a žiarivá.

1. Ihneď po umytí sa nakrémujte

Akonáhle si umyjete tvár, ruky či celé telo, natrite sa vyživujúcim krémom. Umývanie totiž zbavuje pokožku jej priridzených olejov, ktoré ju vyživovali. Ak sa poriadne nakrémujete, vaša pokožka sa doslova napije.

2. Na SPF nezabúdajte ani v zime

Vedeli ste, že sneh odráža viac ako 70% UV lúčov? Počas zimy mnoho ľudí zabúda na opaľovací krém, ktorý chráni pleť pred škodlivým žiarením aj vysušením. Avšak slniečko má svoje lúče všade – až 80% slnečných lúčov svieti aj napriek zamračenej oblohe.

3. Používajte nočné masky

Raz za týždeň doprajte svojej pokožke poriadnu výživa. Nočné masky na tvár, nohy aj ruky dokážu naozaj zázraky. Vaša pokožka si vezme všetko, čo potrebuje a vy môžete spokojne oddychovať.

4. Pokožku vyživujte zvnútra

Krémy, masky a oleje sú skvelé, ak máte problémy so suchou pokožkou. No ešte dôležitejšie je začať s hydratáciou zvnútra. Nezabúdajte na dostatočný príjem tekutín. Vyhýbajte sa sladeným nápojom a kávu aspoň raz denne vymeňte za čaj.

5. Noste rukavice

Máte problémy so suchými a popraskanými rukami? Riešením môžu byť aj kvalitné rukavice, ktoré ich ochránia pred mrazom. Po každej prechádzke si ruky natrite vyživujúcim krémom a umývanie riadu prenechajte iným členom rodiny.

Zdroj: healthline.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.