Niet nad to uvoľniť sa po vyčerpávajúcom dni v kresle so šálkou dobrého čaju alebo s dezertom na tanieri. A čo tak dezert v šálke? Ochutnajte s nami vegánsku čokoládovú penu.
Čo budeme potrebovať:
75 g tmavej čokolády
2 zrelé avokáda
100 g kokosového tuku
100 ml medu
2 čajové lyžičky kakaa
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
čokoládové hobliny pre dekoráciu
Ako postupovať:
Čokoládu nalámte na menšie kocky a roztopte ju nad parou. Do roztopenej čokolády vmiešajte kokosový tuk, med, kakao a extrakt. Miešajte až kým sa všetky časti nespoja. Avokáda ošúpte, ich dužinu pomixujte a pridajte k čokoládovému základu. Zmes rozdeľte do 4 šálok a nechajte uležať v chladničke aspoň 3 hodiny. Pred podávaním posypte čokoládovými hoblinami.
Dobrú chuť!
Zdroj: goodto.com