Jeseň je vonku v plnom prúde a je to vidno aj v oddeleniach ovocia a zeleniny v každom supermarkete. Namiesto melónov, paradajok a cukety prišli do regálov kaki a samozrejme dyne. Dostali ste chuť na hokaido alebo ste nejakú peknú dyňu dopestovali? Prinášame vám recept na fantastické hokaido palacinky.
Čo potrebujeme:
140 g hladkej múky
200 ml mlieka
2 vajcia
1 vanilkový cukor
100 g nastrúhanej dyne
Štipka soli
Olej na vysmážanie
Ako postupovať:
Mlieko, vajcia, cukor, soľ, dyňu a hladkú múku spolu dobre rozmiešame a v prípade potreby pridáme trochu múky. Cesto by malo byť hladké a nie príliš riedke. Na panvicu nalejeme trochu oleja a počkáme, kým je rozpálený. Potom vylejeme na panvicu jednu naberačku cesta a nahneme panvicu tak, aby mala palacinka pekný okrúhly tvar. Palacinku smažíme z oboch strán dozlatista. Hotové palacinky môžeme naplniť marhuľovým alebo akýmkoľvek iným džemom. Nakoniec palacinky ozdobíme šľahačkou, čokoládou, jahodami, jednoducho tým, čo máte doma radi vy.
Dobrú chuť!