Vyskúšajte naše tipy na spracovanie chutných paradajok.
Leto je známe hlavne paradajkovou sezónou. U niekoho nestíhajú ani pomaly dozrievať a už sú zjedené, inde sú ich zase plné misky. Prinášame vám pár nápadov, ako si paradajky upraviť či uskladniť, aby nevyšli nazmar.
Domáci kečup
Postup na prípravu vlastného kečupu je jednoduchý a vy tak môžete mať na stole pri grilovaných pochutinách kečup presne podľa vašej chuti.
Usušte ich!
Sušenie paradajok taktiež zvládnete ľavou zadnou. Sú výborné v šalátoch, na cestovinách, s pestom alebo len tak s mozzarellou a pohárom vína.
Paradajkový pretlak
Pretlak môžete potom jednoducho použiť v polievkach, mäsitých jedlách, omáčkach či v známom nápoji Bloody Mary. Vedeli ste, že paradajková šťava vám dokáže zbaviť chladničku nepríjemného zápachu?
Zmrazte ich!
Nemusíte sa báť dať čerstvé paradajky do mrazničky. Svoju vynikajúcu chuť tak nestratia a vydržia vám naozaj dlho.
Spôsobov, ako spracovať paradajky je veľké množstvo a každý si iste nájde svoj obľúbený recept. Nebojte sa experimentovať!