Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Viete kto je flexitarián?

Alebo ako vlk ostane sýty, aj ovca celá.

Flexitariánizmus, alebo občasné vegetariánstvo. Táto diéta začína byť vo svete veľmi populárna. Spočíva v nahradení väčšiny mäsových za zdravé zeleninové jedlá. Napriek tomu si mäso môžete občas dopriať. Koľko mäsa budete jesť, je na vás. Aby váš mäsový šok nebol prisilný, spočiatku zredukujte mäso napríklad na dve jedlá týždenne. Neskôr môžete zaradiť mäso len na víkendový jedálniček, prípadne ho konzumovať iba raz do mesiaca.

Samozrejme, je potrebné, aby ste živiny obsiahnuté v živočíšnej strave doplnili inde. O čo menej mäsa budete jesť, o to viac strukovín, orechov, semienok a pestrej zeleniny by sa malo objaviť na vašom tanieri.

Toto stravovanie má veľké množstvo pozitív. Svojou troškou viete prispieť k zníženiu chovu dobytka, ktorý má za následok odlesňovanie, alebo produkciu metánu. Zároveň sa nebudete podporovať nehumánny chov zvierat, ktorý je založený na kvantite a nie na kvalite.

Viac vyváženej vegetariánskej stravy bude prínosné aj pre vaše telo! Mávnutím čarovného prútika sa vám zníži cholesterol v krvi. Obmedzenie mäsa pozitívne vplýva na hladinu cukru a aj nejaké tie nadbytočné kilá vám odídu skôr, ako sa nazdáte.

Zdroj: bbcgoodfood.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.