Keď raz človek dostane do tela zápal, len veľmi ťažko sa ho zbavuje. Za tento problém často môžu nielen vonkajšie vplyvy, ale aj strava.
Rafinovaný cukor a lepok
Lepok nie je nebezpečný, nie je však vhodný v príliš vysokých dávkach. Niektorým, viac citlivým ľuďom, dokáže vyvolať zápal. Rovnako to je aj s rafinovaným cukrom. Ten má aj iné nevýhody, ako napríklad priberanie a následná obezita.
Tučné jedlá a rafinované sacharidy
Tučných jedál by sme sa mali vzdať nielen preto, aby sme si udržali štíhlu líniu, ale aby sme bojovali aj proti zápalu. Nadmerná konzumácia jedál s vysokým obsahom sacharidov a tukov je najčastejší spúšťač zápalu.
Potraviny proti zápalu
Ak už zápal máte a chcete proti nemu bojovať, stavte na prírodných pomocníkov. Medzi nich patrí zázvor, kurkuma, cesnak či vitamín C.