Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Čo ak ho máte tiež? Takto sa prejavuje syndróm vyhorenia!

Najdôležitejšie pri syndróme vyhorenia je, aby si človek uvedomil, že má jeden z jeho príznakov.

Nemenej dôležité je podľa odborníkov dávať si pozor na svoj zdravotný stav. Odporúča sa dodržiavať pitný režim, zdravé stravovanie a mať dostatok spánku. Netreba podceňovať udržiavanie dobrých medziľudských vzťahov, venovanie sa rodine, priateľom, chodenie na prechádzky či na výlety do prírody, plánovanie si času a dovolenky s rodinou či s priateľmi.

Aspoň raz do roka si treba dopriať dovolenku trvajúcu minimálne 14 dní vkuse. Ideálne na regeneráciu má každý raz ročne absolvovať trojtýždňovú dovolenku.

Syndróm vyhorenia, nazývaný tiež burn-out, pravdepodobne pozná väčšina z nás ako pojem týkajúci sa pracovnej oblasti. Je to syndróm telesného, psychického a emočného vyčerpania. Hovorí sa o ňom vtedy, keď človek nedokáže vykonávať svoju prácu s radosťou, mnoho vecí súvisiacich s prácou prežíva stresujúco, neverí si, prestáva byť produktívny, cíti sa nedocenený, unavený, vyčerpaný a na pokraji svojich síl. O syndróme vyhorenia však možno podľa psychologičky hovoriť aj v rámci partnerských vzťahov.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.