Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Naštvali ste svoju partnerku? Vieme, ako to VYRIEŠIŤ

Povedzme si na rovinu, partnerský život bez hádok a sporov si vieme len ťažko predstaviť. Ak sa vám podarilo pohnevať si svoju drahú, čítajte ďalej, pretože pre vás máme zopár užitočných rád.

Pochopte dôvod

Ospravedlnenie by malo byť priam ušité na mieru. Aby ste mohli vybrať správny spôsob jednania, musíte najskôr pochopiť, čo sa vlastne stalo. Akonáhle prejavíte svoje pochopenie, veci pôjdu omnoho jednoduchšie.

Z očí do očí

Nech už ide o akýkoľvek problém, vždy voľte túto cestu. Ak spolu udržiavate vzťah na diaľku, odporúčame vám videohovor cez Skype, FaceTime alebo aspoň bežný telefonát.

Nezabúdajte na slovo „Prepáč“

Akonáhle dôjde k ospravedlňovaniu, vždy začnite práve s týmto slovom. Nesnažte sa svoje „Prepáč“ zaobaliť do iných slov, buďte skrátka priami. Obaja predsa viete, čo sa stalo, takže niet čo stratiť. Pokojne zvoľte napríklad vetu: „Nechcel som zraniť tvoje city, prepáč mi to, prosím.“

Uznajte jej city

Rešpekt by mal byť vo vzťahu na prvom mieste. Odpustenie nemusí prísť hneď po ospravedlnení, a tak buďte radšej trpezliví. Nahlas uznajte, že chápete, prečo sa hnevá a že má na to plné právo. Aj keď budete mať sto chutí oponovať jej hnevu, nechajte to v tej chvíli tak a vráťte sa k jej slovám neskôr.

Majte odpovede

Nech sa stalo čokoľvek, pokúste sa spomenúť si na čo najviac detailov. Otázky vašej partnerky alebo priateľky môžu byť na prvý pohľad otravné, no skrývajú v sebe obrovskú silu. Svojimi odpoveďami jej môžete prejaviť svoju úprimnosť, otvorenosť a predovšetkým pochopenie.

A čo na záver?

Nakoniec by ste mali vašu milovanú poprosiť o odpustenie. Nemusí to byť doslova, no váš rozhovor by k tomu mal smerovať. Zvoliť môžete aj malé pozornosti, ktorými sa o odpustenie budete usilovať. Máme na mysli náhodné objatia, bozky, pohladenie, prípravu raňajok, pozvanie na kávu či obed a množstvo ďalšieho.

Zdroj: zoosk.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.