Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Úprimná spoveď Kristíny Tormovej: Alkohol nepijem dva a pol roka!

Dnešná doba je rýchla, náročná, občas smutná, niekedy sa cítime osamelí, inokedy sa chceme zabaviť… Dôvodov, ktoré môžu viesť k závislosti na alkohole, je naozaj mnoho. Známa herečka prehovorila o svojom vzťahu k alkoholu aj o závislosti.

S alkoholom som sa cítila dospelo

To bolo, keď nás pustili na žúr a my sme mali víno. Zatlačili sme varechou štupeľ, lebo stredoškoláci nemajú vývrtku. To bolo! Okolo seba som vždy videla veľa ľudí s pohárikom v ruke, takže keď som mala pohárik ja, cítila som sa dospelo, výnimočne. Aj vtedy, keď som spolužiakom držala pri zvracaní hlavu. Na opicu ibáč a bolo.

Mala som prvého veľkáčskeho frajera a dnes viem, že bol alkoholik. Keď si moc vypil, zvyklo mu trochu prepnúť. Vypila som s ním veľa vína, lebo som si myslela, že je to normálne.

Žúr za žúrom…skrátka žúr bol ten reset náročných dní. Či už pracovne náročných, alebo psychicky. To, na čo sme sa tešili. Piatok! Sobota! A niekedy aj utorok a najlepšie aj malý piatok vo štvrtok. Opiť sa s kamarátmi do šťastia a radosti, spievať bez hanby, tešiť sa.

Dnes už alkohol nepijem

Alkohol nepijem dva a pol roka. Ani kvapku. A ani nezačnem. Ani kvapku. Tak to mám v pláne. Dodnes sa mi, keď vidím orosený pohár s bielym vínom, zbiehajú slinky… prosto sa samé spustia. Šialené, že po takej dobe moje telo reaguje.

Nebudem piť, lebo: mi to nechýba, lepšie spím, nemám radostné ups a opicové downs, v strese mi nenapadne „juj, ulejte mi!”, nie som spuchnutá ako hroch, mám viac energie, nefajčím (alkohol mám spojený s fajčením a cigy považujem za jednu z top blbostí, aké som dlhodobo vykonávala.

Ak by som si dala víno, viem, že by mi prišla chuť… aj keď toto píšem, slinky sa mi zbiehajú a čo je najpodstatnejšie, bez alkoholu sa cítim slobodná.

Nikdy som nedržala pôst, ani suchý február, lebo som si po pár dňoch našla výhovorku, prečo si dať dobré víno. A občas aj veľa. Debaty nad vínom to bolo naše! Dlhé, nekončiace. A musím pravdu povedať… dlho mi trvalo, kým som na takéto večery nabehla bez vína. Vážne. Ťažký zvyk to „ideme na vínko”.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Instagram

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.