Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Nezabudnuteľný Andy Hryc sa pobral do hereckého neba

O smutnej správe v nedeľu informovala jeho dcéra Wanda.

Posledné slová, ktoré som mu povedala, boli ‚ľúbim ťa‘, posledné slová, ktoré povedal on, boli ‚aj ja ťa veľmi ľúbim‘, povedala Wanda Hrycová.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Andrej Hryc (známy ako Andy Hryc) sa narodil 30. novembra 1949 v Bratislave. Absolvoval Divadelnú fakultu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Hereckú kariéru začal v Štátnom divadle v Košiciach. Neskôr sa presunul do hlavného mesta a účinkoval v Divadle Nová Scéna. Generálnym riaditeľom Rádia Twist bol v rokoch 1992-2005. Počas pôsobenia v rádiu bol v roku 1998 vymenovaný vládou Seychelskej republiky za konzula na Slovensku a medzi rokmi 1999 – 2002 pôsobil ako poradca ministra kultúry. V roku 2002 sa stal riaditeľom divadla Nová scéna v Bratislave.

Herec zažiaril i v českom filme Habermannov mlyn (2010), kde režisér Juraj Herz otvára jednu z najkontroverznejších kapitol českej histórie – povojnový odsun Nemcov. V tom istom roku sa zhostil úlohy vo filme režiséra Petra Šíchu Bastardi. V roku 2013 bol Andy Hryc súčasťou hereckého tímu v príbehu lásky z Osvienčimu s názvom Collete.

Hoci vo viacerých z filmov stál voči nacistom vždy v inej pozícii, vo všetkých stvárnil negatívnu rolu. Andyho Hryca si diváci pamätajú aj ako zloducha zo snímky Kamarád do deště (1999) či z filmu Černí baroni.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.