Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Táto speváčka má iba 20 rokov, no už teraz láme REKORDY!

Griff má len 20 rokov, no napriek tomu má za sebou už niekoľko veľkých úspechov. Spoznajte túto mladú a talentovanú speváčku.

Speváčka a skladateľka Griff patrí k najvýraznejším novým tváram britského popu. Potvrdila to v prestížnej ankete Sound Of 2021, ktorú každoročne vyhlasuje BBC, a ktorá hľadá budúce hviezdy. Griff sa v nej umiestnila na výbornom piatom mieste. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Sarah Faith Griffiths sa narodila v Anglicku 21. januára 2001, ale po rodičoch má jamajské a čínske korene. O pár dní bude mať ešte iba dvadsať rokov a napriek tomu má za sebou niekoľko úspechov. Bola nominovaná na cenu Ivor Novello Awards, udeľovanú najlepším autorom, ktorú získali predtým Adele, David Bowie, Bono z U2, Lana Del Rey i skupina Radiohead. Minulý rok si spoločnosť Disney vybrala jej skladbu Love Is A Compass pre tradičnú vianočnú kampaň, ktorej výťažok už 40 rokov putuje na dobročinné účely. Piesni na konci minulého roka len o dve miesta unikla pozícia v ostrovnej singlovej Top 40.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Sledované hlasovanie hudobných kritikov Sound Of 2021, organizované BBC, má ambíciu predstaviť širokej verejnosti nové mená a nádejných interpretov, ktorí v nadchádzajúcom roku výrazne uspejú a ovplyvnia tvár súčasného popu. Víťazstvom v tejto prestížnej ankete sa môžu pochváliť aj Ellie Goulding, Sam Smith či Keane, na zozname nominovaných sa v minulosti objavili aj Billie Eilish, Lewis Capaldi, The Weeknd. V aktuálnom ročníku Griff získala piatu priečku, odborníci ocenili jej interpretačné a skladateľské schopnosti, ktoré už stihla ukázať v balade Good Stuff, autorskej prvotine Mirror Talk, ale aj v singli 1,000,000 x Better. Debutový album The Mirror Talk vyšiel 15. novembra 2019.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.