Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Výborný alebo strašidelný nápad? V reštaurácii budú medzi hosťami sedieť aj figuríny!

Nápad prichádza z USA.

Luxusná reštaurácia v americkom štáte Virgínia sa rozhodla zaplniť prázdne stoličky figurínami. Jeden z dôvodov je, že chce pomôcť udržať medzi hosťami bezpečný odstup.

Oči figurín sú prázdne, úsmevy neprirodzené. Sú však dokonale oblečené a nepotrebujú rezerváciu, hoci sedia v jednej z najlepších reštaurácií Ameriky, napísala tlačová agentúra AFP.

Reštaurácia The Inn at Little Washington (ocenená tromi michelinskými hviezdami) našla zábavný, ale pre niektorých možno aj „strašidelný“ spôsob, ako udržať medzi ľuďmi potrebný sociálny odstup. Figuríny v kostýmoch budú usadené medzi živými hosťami.

Šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Patrick O’Connell vysvetlil, že musí obmedziť obsadenosť na polovicu. Napadlo mu, že miesta zaplní zaujímavo oblečenými figurínami. Zároveň budú mať hostia dôvod na úsmev a možnosť urobiť si zábavné fotografie.

The Inn je jedinou reštauráciou s tromi michelinskými hviezdami v oblasti americkej metropoly Washington D.C. a otvára sa 29-teho mája.

Figuríny v životnej veľkosti sú oblečené tak, aby vyvolávali povojnovú atmosféru z konca 40-tych rokov. Majú na sebe perlové náhrdelníky, pestré šaty a pásikované obleky. Elegancia je nutná, lebo reštaurácia je tiež prepychová. Rozprestiera sa na rozsiahlom pozemku, klietka na hydinu má krištáľový luster a menu tam môže stáť každého hosťa 248 dolárov (bez vína).

Výhodou je, že figuríny sa nikdy na nič nesťažujú, a človek sa pri ich obliekaní do kostýmov dobre zabaví, myslí si majiteľ O’Connell.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.