Presvedčíme vás, že zdravé jedlo nemusí byť vôbec fádne a zlé.
Na rizoto budeme potrebovať:
- 325 g ryže Arborio
- 50 g šalotky
- 50 g medvedí cesnak
- 150 g syr pecorino
- biele suché víno
- olivový olej
- petržlenová vňať
- soľ, čierne korenie
- maslo
- cesnak
Postup:
Na šalotke a cesnaku si orestujeme ryžu. Po chvíli ryžu zalejeme vínom a vodou. Varíme približne 3 minúty. Ryžu odstavíme a necháme ju pod prikrývkou ešte chvíľu dôjsť.
Šalotku si opäť orestujeme s cesnakom a pridáme pripravenú ryžu, podlejeme vodou a necháme pomaly vrieť. Pred koncom pridáme do rizota maslo, rozmixovaný medvedí cesnak a syr. Rizoto na záver osolíme a okoreníme podľa chuti.
Rizoto už ďalej nevaríme, snažíme sa pomocou syra dosiahnuť krémovú konzistenciu.
Prajeme dobrú chuť.