Jednoduché a zaujímavé nátierky, ktoré si viete pripraviť doma
Namiesto klasického rožka alebo krajcu chleba s maslom si skúste pripraviť chutné nátierky, ktoré budú určite chutiť lepšie, ako tie z obchodu.
Zelerová s citrónom
Zmiešajte 300 g nastrúhaného zeleru s trochou soli, korením a citrónovou šťavou podľa chuti. Necháme chvíľu odležať a pridáme 200 g majonézy alebo kyslej smotany. Necháme odstáť ešte 15 minút a potom konzumujeme s tmavým pečivom.
Zemiaková
Postrúhame 400 gramov vychladnutých zemiakov na jemno. Pridáme 2 lyžice tatárskej omáčky, 2 lyžice majonézy, 1 kyslú smotanu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a malú posekanú cibuľku. Poriadne premiešame, dochutíme soľou a korením.
Chrenová s cviklou
Uvaríme si pol kila zeleru, 100 gramov cvikle do mäkka. Po vychladnutí ich najemno nastrúhame, pridáme lyžičku chrenu a dve lyžičky dijonskej horčice. Premiešame a dochutíme soľou a korením.