
Inšpirujte sa jednoduchým receptom na chutnú ovocnú tortu.
Korpus
80 gramov ovsených vločiek
100 gramov maslových sušienok
60 gramov masla
Smotanová plnka
250 gramov mascarpone
250 gramov jemného tvarohu
1 balík vanilkového cukru
Broskyňová plnka
1 plechovka broskýň
1 balík želé
- Korpus si vytvoríme zmiešaním vločiek so sušienkami a maslom, ktoré dôkladne premiešame. Potom masu utlačíme do formy s priemerom 22 cm a dáme do chladničky.
- Smotanovú plnku si spravíme tak, že vyšľaháme cukor s mascarpone a postupne pridáme tvaroh. Rozotrieme na korpus a dáme chladiť.
- Broskyňový kompót scedíme, nakrájame na menšie kúsky. Šťavu z kompótu dáme do odmerky 250 ml a spravíme želé podľa návodu. Broskyne rozložíme po torte a zalejeme vlažným želé. Necháme ešte pár hodín stuhnúť v chladničke a podávame.