Už máte dosť tých kupovaných? Urobte si doma lahodnú rajčinovú polievku či vlastnú bolonskú zmes na špagety.
Napísala nám Evka z Bytče. Podelila sa s nami o recept, s ktorým získava komplimenty od celej rodiny. Bodaj by nie, keď ho varila ako vo veľkovýrobe. Tento rok, podľa jej slov, použila až 36 kg rajčín. „Rajskú” u nich všetci milujú a chce to poriadne prípravy.
Takto ho vyrába:
- dá variť 5 – 6 kg rajčín (kečupoviek)
- počas varenie odčerpá všetku priesvitnú vodu
- postupne pridá:
- 1 kg kápie
- 0,5 kg cibule
- 2 veľké kyslé jablká
- 6 strúčikov cesnaku, feferónky
- 3 lyžičky mletej červenej papriky
- zväzok petržlenovej a zelerovej vňate
Všetko rozvarí, rozmixuje a prelisuje. Pridá vo vrecúšku nové korenie, škoricu, klinčeky a bobkový list. Podľa chuti soľ, cukor a ocot. Ešte 20 minút varí, rozdelí do fliaš a sterilizuje.
Vyskúšajte.