Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ivan Mládek, autor hitu Jožin z Bažin, oslavuje životné jubileum

Jeho nesmrteľný hit poznajú aj v zahraničí.

Za jeho bohatú kariéru hudobníka, bendžistu, humoristu, vynálezcu a maliara ho najviac prekvapilo, že sa jeho pesničky ujali a počúvajú ich aj deti. Okrúhle 80. narodeniny slávi v pondelok 7. februára ikona českej hudobnej scény Ivan Mládek.

Svoje jubileum nechce príliš zviditeľňovať, skôr sa za vek 80 rok so svojim typickým humorom hanbí.

Budem robiť oslavu v užšom kruhu rodiny kvôli covidu a všetko odložím skôr na leto. Oslavy rozložím podľa ľudí, ktorí sa poznajú. Urobím jednu oslavu pre muzikantov, pre kamarátov, pre kamarátov z miesta bydliska, pre tých, s ktorými sme natáčali televízne relácie. Čiže predpokladám, že v priebehu roka to bude takých desať menších osláv,“ priblížil usmievavý Ivan Mládek.

Osobne bol veľmi prekvapený, keď sa dozvedel, že heavy metalová kapela Metallica zahrala v rámci svojho koncertu v roku 2018 v Prahe skladbu Jožin z Bažin. O Metallice si pôvodne myslel, že je to kapela z Chrudimi.

Ja tieto kapely vôbec nepoznám. Som fanatický džezista a zaujíma ma hudba 30-40. rokov. Už Beatles bola pre mňa veľká neznáma a tieto kapely sú mi známe ako napríklad futbal. Samozrejme, keď som sa to dozvedel, tak som začal byť pyšný,“ dodal jubilant.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.