Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Hviezda seriálu Chlapi neplačú, Kamil Mikulčík vydáva nové CD!

Sympatický herec a spevák Kamil Mikulčík vydáva album s názvom 40 zím.

Slovenský herec a hudobník Kamil Mikulčík vydal album 40 zím, ktorý má byť hodnotením umelcovej štvrtej dekády života. „CD s jedenástimi skladbami je jeho osobnou spoveďou. Prácu na ňom prirovnáva k sudoku, niektoré nápady zreli aj dvadsať rokov a museli si na svoje miesto počkať,“ informovala TASR PR manažérka Zuzana Golianová.

Mikulčík, dlhodobo balansujúci medzi svetom hudby a divadla, sa pod album podpísal ako spevák, producent, vydavateľ, autor hudby a po prvý raz aj ako spoluautor textov. „V niektorých prípadoch hudobné nápady zreli aj desať rokov, no väčšina je nových. Nechcel som nahrávať niečo, čo mám celé roky v šuplíku, a ak, tak s novým pohľadom na staré témy,“ komentoval novinku umelec, ktorý svoj prvý sólový album Dáma v rýchliku vydal pred ôsmimi rokmi.

Nové CD obsahuje 11 skladieb, ktoré môžu poslucháčov prekvapiť hravosťou a invenciou, zaujímavými aranžmánmi naprieč rôznymi žánrami. Autorsky sa na ňom podieľal aj hudobník, skladateľ vážnej hudby, klavirista, hráč na ústnej harmonike Vladislav Slnko Šarišský. Mikulčík spolupracuje aj s kapelou Talent Transport v zložení Slnko (klavír, fender), Marián Slávka (bicie), Filip Hittrich (basy, gitara, rubab, programming orchestra, producent), Ajdži Sabo (perkusie), Katarína Kozelková (violončelo).

„Keďže v niektorých prípadoch vznikla melódia a text až na hotovú hudbu, prvýkrát som bol donútený myslieť opačne, čo je podobne náročné, ako vypĺňať sudoku. Nakoniec to musí byť logické a zároveň prekvapivé a ešte by ste mali mať pocit, že vám vyšla tajnička. Viac piesní vzniklo improvizáciou v štúdiu, kde nie je dopredu jasné, kam sa to celé uberie, ale podarí sa vám zachytiť live atmosféru nahrávania,opísal proces tvorby Mikulčík.

Autormi textov sú Mila Haugová, Tomáš Janovic, Jakub Nvota, Tomáš Hudák a Kamil Mukulčík. Na albume sa nachádza aj jeden duet. Pieseň Čudný pár spieva Kamil Mikulčík s Kristínou Mihaľovou.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.