Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Vianoce v znamení PERINBABY: Obľúbená hrdinka sa vracia na filmové plátno!

Vyrástlo na nej niekoľko generácií. Mnohí si bez nej nevedia predstaviť Vianoce, iní ju zase každú zimu prosia o snehovú nádielku.

Perinbabu si vo svojom srdci nesie nejeden Slovák, vrátane jej tvorcu. Tým nie je nikto iný, ako fenomenálny režisér Juraj Jakubisko.Obetoval jej nielen posledné roky, ale aj tohtoročné leto. V decembri sa totiž do kín vráti s novým príbehom a hrdinami.

Juraj Jakubisko pracoval na finálnej verzii rozprávky Perinbaba a dva svety so svojou manželku Deanou. Oficiálna premiéra filmu je plánovaná na 3. december.

„Bolo to krásne leto, ktoré sme zasvätili dôsledným a náročným prácam. Venovali sme sa zvuku, obrazu, no najmä špeciálnym efektom. Ľudí v kinách dnes už nenadchne, ak niekto zmizne len tak. Na to sme si už zvykli. Je dôležité neustále udivovať diváka a dopriať mu skutočný vizuálny zážitok. V novej Perinbabe sa trikmi šetriť nebude. Niektorí kolegovia mi hovorili, že obdobné vizuálne predstavy, efekty a triky, aké sa robia v Amerike, nie je možné v našich končinách realizovať. Aby som ich podnietil k väčšej odvahe, spolupracoval som s nimi v každom kroku výtvarnej a vizuálnej stránky a dotiahli sme to do konkrétnej výslednej podoby,“ prezradil režisér.

Nemám rád samoúčelné technické efekty. Každý zázrak musí mať svoje emotívne a príbehové opodstatnenie. A taký bude aj návrat pôvodnej predstaviteľky Perinbaby – Giulietty Masinovej,“ vysvetlil režisér s tým, že vypočul prosby jej fanúšikov a na chvíľu im obľúbenú hrdinku vrátil.

Prvá klapka novej rozprávky pritom padla pred viac ako 3-mi rokmi. Pôvodne bola jej premiéra naplánovaná na rok 2019.

Nadchne nielen obrazom

Nový príbeh spojený s Perinbabou sa bude niesť aj v znamení legendárnych hudobných motívov. „Pre mňa je vo filme dôležitá nielen výtvarná a obrazová stránka. Zvuk je neoddeliteľnou súčasťou každého filmu, hudba tiež. Tá niekedy dokáže diváka rozosmiať či rozplakať viac ako slovo. Posledné týždne sme sa preto venovali aj hudbe v rozprávke Perinbaba a dva svety. Mnohí si Perinbabu spájajú s piesňou Páslo dievča pávy, spolu s hudobnými skladateľmi sme jej dopriali novú podobu.“

https://www.youtube.com/watch?v=rvz_c-qDAkA

Zdroj: PR správa

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.