Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Miro Žbirka sa objaví na filmovom plátne!

Za sebou má už 40-ročnú úspešnú umeleckú kariéru.

Nový dokumentárny film, koncertné DVD, dalšie diely obľúbeného televízneho programu, netradičné špeciálne kinoakustické turné, rozsiahly spevník a výber najväčších hitov – toto všetko si pre fanúšikov na rok 2020 naplánoval MIRO ŽBIRKA. Aj on však musel svoje plány prispôsobiť aktuálnej situácii.

Čas bez verejného vystupovania využil na intenzívny online kontakt s fanúšikmi. Koncert zo skúšobne, debata o vzniku pesničiek a gitarová lekcia akordov na sociálnych sieťach zaujali a začiatkom mája k nim pribudla aj klavírna lekcia obľúbených skladieb.

Gitarová lekcia: https://www.youtube.com/watch?v=B5dUcoC5HWo&t=2s

Klavírna lekcia: https://www.youtube.com/watch?v=H6vqoRXmLQg

Už v pondelok 11-teho mája vychádza hudobníkovi DVD s kompletným záznamom minuloročného koncertu na oslavu jeho sólovej štyridsiatky na scéne.

Miro Žbirka sa tento rok vráti aj na televízne obrazovky. Nakrúcanie nových častí druhej série jeho hudobnej talkshow Doupě síce na chvíľu tiež pozastavili krízové opatrenia, ale už čoskoro ich Česká televízia začne nakrúcať opäť. Meky v nich už tradične zaspieva, ale hlavne vyspovedá mnoho zaujímavých hostí.

V nedeľu 10.mája o 20-tej bude na ČT ART a na internete priamy prenos akustického koncertu z klubu Doupě. Zatiaľ bez divákov.

„Je toho dosť, čo máme tento rok stihnúť. Musím sa na to dobre pripraviť, ale všetko sa vzájomne dopĺňa . Teším sa, že sa podarilo dokončiť dokumentárny film „MEKY”, dostať do neho zaujímavé veci, ľudí, miesta aj piesne. Bolo to náročné nakrúcanie, ale režisér bol neúnavný a dostal zo mňa aj to, čo o sebe neviem,“ povedal o plánoch a novom dokumente Miro Žbirka.

Hudobný a životný príbeh Mira Žbirku sa po životopisnej knihe Zblízka od Honzu Vedrala objaví aj v dokumentárnom filme. Režisér Šimon Šafránek, držiteľ Českého leva a ďalších cien za výborný dokument King Skate, ho s Mekym nakrúcal celý minulý rok v Prahe, Bratislave a Londýne.Nový dokument by sa mal do kín dostať už v lete. K filmu sa pripravuje aj exkluzívne CINEMA ACOUSTIC TOUR 2020, ktoré sa na jeseň zastaví vo vybraných slovenských a českých mestách. Termíny a miesta koncertov budú zverejnené už čoskoro.

Pre všetkých, ktorí si chcú zahrať a zaspievať skladby Mira Žbirku so správnymi akordami a textom, vyjde tento rok špeciálny spevník Songbook. Takmer všetky skladby z úspešnej viac ako štyridsaťročnej kariéry speváka a skladateľa doplnia príbehy o vzniku jednotlivých skladieb, ktoré z Mekyho spomienok napísal český hudobný publicista Vašek Hnátek.

„Zo vznikajúceho spevníku mám radosť, snažil som sa spomenúť si na príbehy piesní, z ktorých sa mnohé objavia aj na novom Best Of 3CD, ktoré na Cinema Acoustic Tour aj pokrstíme,“ dodal Miro Žbirka.

Zdroj: PR SPRÁVA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.