Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Spoznajte lacné európske mestá, ktoré stoja za to vidieť

Ak premýšľate, kam by ste sa vydali na najbližší výlet a nechcete na to minúť veľa peňazí, inšpirujte sa našimi tipmi.

  • Tallin, Estónsko

Hlavné mesto Estónska je skrytým pokladom pobaltia. Mesto v sebe kombinuje stredoveké prvky s modernými. Väčšina turistických miest je blízko pri sebe a dajú sa ľahko prejsť peši, takže ušetríte na doprave.

  • Tirana, Albánsko

Nádherné miesto, ktoré má v sebe stredomorský duch spojený s osmanským a sovietskym vplyvom. Hlavné mesto je cenovo dostupné a je ideálne pre milovníkov architektúry a urbexu.

  • Ľubľana, Slovinsko

Slovinsko patrí medzi najzelenšie krajiny sveta a Ľubľana, ako jeho hlavné mesto, ide príkladom. Mesto láka na krásne červené strechy, výhľad na hory či kúpeľnú kolonádu. Opäť, väčšina turistických miest je blízko pri sebe, v centre majú autá zákaz a všade sa dostanete bicyklom.

  • Belehrad, Srbsko

Belehrad mnohí nazývajú balkánskym Berlínom, kvôli jeho bujarému nočnému životu a možností zábavy. Ideálne miesto pre milovníkov kávy, trhov a barov. Lacné ubytovanie a strava na atraktivite tomuto mestu rozhodne neuberajú.

  • San Marino, San Maríno

Malé mestečko a štát v jednom na severe Talianska patrí medzi miesta svetového dedičstva UNESCO. San Marino je mesto, ktoré je oslobodené od daní, a preto sú tu viaceré ceny nižšie. Prekrásne výhľady na okolitú krajinu a málo turistov rozhodne stoja za to.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.