Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Sú pokazené a predsa si ich niekto kúpil! Stáli takmer 165-tisíc eur

Jedny zo slnečných okuliarov, ktoré kedysi nosil spevák John Lennon z legendárnej britskej skupiny The Beatles, predali na dražbe v Londýne za 137 500 libier (takmer 165-tisíc eur).

„Lenonky“ s okrúhlym zlatistým rámom a sklami zafarbenými dozelena nechal vydražiť Alan Herring, bývalý šofér bubeníka Ringa Starra a ďalšieho člena skupiny The Beatles, Georgea Harrisona.

Na margo veci uviedol, že Lennon ich nechal v lete v roku 1968 na zadnom sedadle Ringovho mercedesu, pričom mali uvoľnené jedno sklo.

„Spýtal som sa Johna, či chce, aby som mu ich nechal opraviť. Povedal mi, aby som si nerobil starosti, že ich mal iba kvôli výzoru!“ vysvetlil Herring. Okuliare, ktoré Herring nikdy nedal opraviť, nakoniec kúpil nemenovaný dražiteľ.

Súčasťou dražby boli aj iné zberateľské predmety pochádzajúce od skupiny The Beatles, vrátane náhrdelníka s kravskými zvonmi. Nosil ho George Harrison a predal sa za 10-tisíc (približne 8 900 eur).

V roku 1980 zavraždil vtedy len 40-ročného Lennona v New Yorku jeden z jeho fanúšikov. Harrison zomrel v roku 2001 na rakovinu vo veku 58 rokov.

Zdroj: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.