Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Cvičíte, zdravo sa stravujete a výsledky nikde? Pozor na tieto chyby!

Trápite sa v posilňovni, zmenili ste stravu a stále na sebe nevidíte žiadne zmeny? Váha ukazuje stále to isté číslo, ale čo je horšie, necítite zmenu ani keď si oblečiete svoje obľúbené džínsy? Nevzdávajte to! Niekedy stačí odstrániť tieto chyby.

Cvičíte stále rovnako Zvykli ste si na svoju rutinu, stále cvičíte tie isté druhy cvičenia. Potom je to jasné. Vaše telo si zvyklo na stereotyp a už nemusí tvrdo pracovať, aby záťaž vydržalo a preto sa neukazujú ani žiadne výsledky. Skúste zmeniť druh športu alebo náradie v posilňovni.

Ospravedlňujete si maškrtenie Máte pocit, že keď športujete, príležitostná pizza či dezert vám neublížia? Omyl! Ak si nechcete hmotnosť len udržať ale aj niečo zhodiť, hostiny z nezdravých jedál vám neprejdú ani napriek hodinám driny. Cvičenie neznamená, že môžete jesť čokoľvek. Každé sústo sa počíta.

Pijete množstvo cukru
Na váhu vplýva nielen jedlo ale aj nápoje. Ľadová káva, džúsy, ochutené minerálky skrývajú množstvo cukru. Nemusíte sa ich vzdať úplne, ale skúste ich nahradiť čiernou kávou, zeleným a bylinným čajom a citrónovou vodou.
Ste v strese
Aj psychický stav si môže vyžiadať svoju daň. Ak ste v neustálom napätí, telo uvoľňuje zvýšené množstvo kortizolu známeho ako stresový hormón. Reaguje negatívne oslabením svalového tkaniva, nerovnováhou cukru v krvi a dokonca nárastom tuku v oblasti brucha. Okrem práce si preto nájdite čas aj na relax a koníčky, aby ste stres udržali pod kontrolou.

Málo spíte Podobne ako stres, aj nedostatok spánku vie narušiť cestu k ideálnej postave, keďže rovnako zvyšuje hladinu kortizolu. Snažte sa oddychovať aspoň 7 hodín. Dôležité je vypnúť všetku elektroniku ako televízor, mobil či tablet.

Zabúdate piť Pitný režim je rovnako dôležitý ako správna strava. Voda po celý deň povzbudí trávenie, čistí organizmus, ale takisto pomôže držať váš apetít na uzde. Niekedy sa dokonca môže stať, že vlčí hlad, ktorý cítite, je len dehydratácia.

Podceňujete odpočinok
Chudnutie je ťažká práca, preto nezabúdajte na oddych. Medzi cvičením si doprajte aspoň deň voľna za týždeň. Telo totiž potrebuje čas na zotavenie.

Zdroj: plnielanu.zoznam.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.