Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Ste vydaté, ženatí? Potom máte celý týždeň „malý sviatok“!

Pripomíname si Národný týždeň manželstva.

V pondelok (12.2) sa začal Národný týždeň manželstva. Myšlienka naň vznikla pred vyše 20-timi rokmi.

"Je veľa možností, ako si spestriť vzájomné spolužitie a tvoriť spoločne vlastné a jedinečné umelecké dielo v štýle, ktorý presne vyhovuje konkrétnej dvojici. Množstvo tipov a inšpirácií sa dá nájsť aj na webovej stránke Národného týždňa manželstva alebo je možné využiť niečo z pripravenej ponuky vo svojom okolí," povedal koordinátor kampane Vladimír Sochor.

Národný týždeň manželstva prebieha od pondelka do nedele (18.2).

Myšlienka Národného týždňa manželstva pritom vznikla pred viac ako 20-timi rokmi, keď Angličan Richard Kane prišiel s nápadom – zmobilizovať bežných aj vplyvných ľudí v Anglicku, aby zorganizovali niečo pre manželov vo svojom okolí. Kane sa rozhodol nekritizovať iné modely partnerského spolužitia, ale práve naopak, zamerať sa na to, čo je historicky osvedčené, a do každodenného života manželov priniesť kreatívne a motivačné prvky.

V roku 2011 sa k tejto myšlienke po prvý raz oficiálne pripojilo aj Slovensko. Aktuálne u nás prebieha ôsmy ročník kampane, ktorá si dáva za cieľ priniesť inšpirácie a nové impulzy do dlhodobého vzťahu, akým manželstvo je.

Zdroj: TASR

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.