Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Blázniví rodičia. Svojmu dieťaťu vybrali meno po čokoláde!

Francúzsky pár chcel, aby sa ich prvorodená dcére volala ako ich obľúbená sladkosť!

Ako sa to hovorí? Rodinu si nevyberáme? Ale, nie vždy je to spravodlivé! 🙂

Niektorí rodičia totiž vedia deťom poriadne skomplikovať život – už len výberom neobvyklého mena, ktoré ich bude sprevádzať až do súdnych dní! A človek by neveril, aké vysnívané mená majú napríklad takí Francúzi.

Jedna taká novopečená francúzska rodinka sa rozhodla posunúť hranice originality poriadne dopredu! Alebo dozadu? Svoju dcéru mali rodičia v pláne pomenovať po ich obľúbenej čokoláde – volala by sa Nutella. Keď sa toto meno pokúsili zapísať na matrike, súd sa napokon rozhodol im tento počin zakázať, pretože uznal, že by sa mohli neskôr dievčatku jej rovesníci vysmievať. Proti rozhodnutiu sa neodvolali a malé dievčatko sa dnes volá Ella, aj keď asi tušíme, ako ju budú oslovovať doma, za zatvorenými dverami.

A pozor, to nie je zďaleka jediný prípad, keď sa novopečení rodičia z Francúzska pri rozhodovaní, ako pomenujú svojho potomka, nechali uniesť fantáziou – ďalšie francúzske dievčatko sa preto malo volať Fraise, čo vlastne znamená Jahoda. Jeho mama a otec pritom vychádzali z toho, že aj známa hollywoodská herečka Gwyneth Paltrow má doma dcérku, ktorá sa v preklade volá Jablko, a predsa, ovocie ako ovocie. Aj v tomto prípade sa ale rodičia nakoniec umúdrili! 🙂

Zdroj: extra.cz

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.