Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Revolúcia v móde: Svetové módne značky už nebudú využívať príliš vychudnuté modelky!

Medzinárodné koncerny stojace za módnymi značkami ako Gucci, Dior či Saint Laurent oznámili, že na prezentáciu svojich produktov prestanú využívať príliš vychudnuté modelky.

LVMH a Kering, dve z najväčších módnych firiem na svete, sa pre tento krok rozhodli po kritike, že módny priemysel podporuje nezdravý životný štýl mladých ľudí.

Firmy sa tiež zaviazali, že nebudú na propagovanie oblečenia pre dospelých využívať modelky, ktoré majú menej ako 16 rokov.

Kastingové agentúry sa budú musieť pri výbere modeliek riadiť konkrétnymi proporčnými normami. Dievčatá a mladé ženy budú zároveň musieť predložiť lekárske potvrdenie o svojom zdraví, ktoré nemôže byť staršie ako šesť mesiacov.

Francúzsko prijalo zákon, ktorý vstúpil do platnosti začiatkom mája 2017. Ten zakazuje prezentáciu nezdravo chudých profesionálnych módnych modeliek. Zamestnávateľom, ktorí zákon porušia, hrozí pokuta do 75-tisíc eur a maximálne šesťmesačné väzenie.

Kritici tvrdia, že vychudnuté modelky propagujú nezdravý a nerealistický imidž, kým znalci módneho priemyslu sú presvedčení, že šaty a rôzne doplnky lepšie vyniknú na vysokých a štíhlych ženách.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.