Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Jeden, druhý, tretí – každý tretí Slovák má kilá navyše!

Aká je najčastejšia príčina kilogramov navyše? Nepomer medzi príjmom a výdajom energie!

"Nie zákazy a odriekanie, ale rozumné a vyvážené stravovanie, spolu s aktívnym životným štýlom vo forme pravidelného cvičenia, pohybu a športu, sú zárukou uchovania lepšieho súčasného i budúceho zdravia," tvrdí gastroenterológ Peter Minárik.

V súčasnosti takmer polovica Slovákov robí presný opak – popri bohatom príjme energie zabúda na výdaj v podobe pohybu a viac sa venuje práve sedavým aktivitám.

"Ideálne je športovať každý deň. Ak to nie je možné, tak aspoň každý druhý deň. Venovať sa športovaniu iba občas alebo dokonca iba sporadicky, nedáva veľký zmysel,” pripomína Minárik.

"Počas vytrvalostných dlhších tréningov alebo pretekov sa snažte konzumovať jednoduché, ľahko stráviteľné sacharidy vo forme nápojov alebo gélov. Je vhodné vyhnúť sa konzumácii veľkých dávok vlákniny, proteínov a tukov, aby ste predišli žalúdočnej nevoľnosti a podráždeniu. Nemusí to platiť vždy, počúvajte svoje telo a zistíte, ktoré zdroje energie sú pre vás najlepšie," odporúča tréner Maroš Krivosudský.

Ako vyplýva z údajov Eurostatu, za obézneho je považovaný jeden z troch Slovákov. Zo štatistík ďalej vyplýva, že čím je Slovák starší, tým je aj ťažší!

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.