Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

5 % Slovákov ešte nemalo opicu! ;-)

Polovica Slovákov pije alkoholické nápoje niekoľkokrát mesačne, 5 % ešte nemalo opicu.

Vyplynulo to z prieskumu, ktorého sa zúčastnilo 500 respondentov z internetovej populácie vo veku 18 až 65 rokov.

Každý šiesty Slovák pije alkohol niekoľkokrát za týždeň. Najradšej máme pivo a víno, najmenej obľúbené sú krémové likéry u mužov a pálenky u žien.

Na opicu vraj Slovákom najlepšie zaberá spánok alebo vývar. Štvrtina opýtaných zase uviedla, že si alkohol dáva maximálne raz mesačne a aj menej často, 7 % respondentov odpovedalo, že alkohol nepije nikdy.

Veľkej obľube sa spomedzi alkoholických nápojov teší pivo. Za svoj najobľúbenejší nápoj ho zvolil takmer každý druhý muž (43 %) a 18 % žien. Víno, naopak, boduje u nežného pohlavia. Najradšej ho má 30 % žien, u mužov je na druhom mieste so 14 %-mi.

Muži v tomto smere nemusia krémové likéry, ktoré označili najčastejšie za svoj najmenej obľúbený nápoj, u žien tento rebríček vedú pálenky.

Pre tretinu respondentov je najlepším receptom na opicu spánok, 22 % si po ťažkej noci pomáha vývarom alebo inou silnou polievkou a 12 % lieči opicu pohybom a pobytom na čerstvom vzduchu.

Prieskum priniesol aj porovnanie s Českom a Poľskom, kde sa výskum uskutočnil tiež. Slováci sa s Čechmi nezhodnú napríklad v otázke podávania alkoholu tínedžerom na rodinných oslavách. Zatiaľ čo 73 % Slovákov a 84 % Poliakov razantne odmietlo svojim potomkom vo veku 14 až 17 rokov ponúknuť alkohol, u Čechov to bolo len 46 % opýtaných.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.