Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Muži zaplatia za valentínsky darček v priemere 38,-€! Ženy …

♥♥♥

Deň zaľúbených, ktorý už tradične pripadá na Valentína, oslavuje viac ako tretina Slovákov.

Vyplynulo to z prieskumu agentúry ACRC, ktorý bol zrealizovaný na reprezentatívnej vzorke 1025 respondentov vo veku 15 až 65 rokov.

Najväčšími fanúšikmi osláv Valentína sú ľudia žijúci v Bratislavskom kraji, kde ho oslavuje až 52% z nich. Kým najviac žien, 13%, vníma Valentín ako Deň zaľúbených od Nežnej revolúcie, najviac mužov, 13%, si ho spája s týmto dňom až od obdobia, keď si našli svoju partnerku.

Zo zaľúbencov, ktorí tento sviatok oslavujú, 92% mužov a 96% žien očakáva, že budú obdarovaní. Muži najčastejšie kupujú kvety a sladkosti. Ženy obdarúvajú sladkosťami a vyhľadávajú spoločnú večeru. Čo sa netradičných darčekov týka, mužom sa najviac páči spodná bielizeň a ženy najčastejšie venujú svojim mužom zážitkové darčeky.

Muži sú ochotní zaplatiť za darček na Valentína v priemere 38 eur. Ženy si na túto udalosť vyčlenia cca 27 eur. Najštedrejší sú ľudia vo vekovej skupine 35 až 44 rokov, ktorí kupujú valentínsky darček v hodnote 41 eur.

Uvedené výsledky vyplynuli z prieskumu agentúry ACRC, ktorý bol zrealizovaný na reprezentatívnej vzorke 1025 respondentov vo veku 15 až 65 rokov.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.