Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Osobný strážca dnes oslavuje!

Americký herec a ženský idol Kevin Costner vstúpil do klubu šesťdesiatnikov!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Titul filmovej hviezdy si musel tvrdo vybojovať!

Kevin Michael Costner sa narodil 18. januára v roku 1955 v Lynwoode v Kalifornii ako tretí syn v rodine. Mal rozlietané detstvo a málo priateľov, pretože sa firma jeho otca veľmi často sťahovala. Všetko sa napokon zmenilo príchodom na strednú školu, kde Kevin absolútne prepadol basketbalu a baseballu. Vyštudoval vysokú školu so zameraním na marketing, reklame sa však venoval krátko. Rozhodol sa pre hereckú kariéru, čím svoje blízke okolie veľmi prekvapil.

Jeho filmové začiatky však neboli vôbec jednoduché. Prešiel si mnohými podradnými úlohami, robil komparzistu, niektoré epizódne postavy, v ktorých sa objavil, z filmov dokonca vystrihli. Ku sláve ho nepriviedli ani erotické snímky a pekné telo, ktoré v nich predviedol. Strieborné plátno si ho prvýkrát všimlo až v roku 1985 vo filme Silverado a kariéra Kevina Costnera sa mohla začať. Na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov patril medzi najžiadanejších sexy hercov v Hollywoode. v roku 1990 prekvapil filmovú verejnosť trojhodinovou snímkou Tanec s vlkmi, ktorá bola ocenená dvomi Oscarmi. Úspechy neutíchali a Kevin Costner bol zaradený medzi päťdesiat najkrajších ľudí žijúcich na svete. Fanúšikovia ho milovali ako Robina Hooda (1991) aj ako Osobného strážcu (1992) po boku dnes už zosnulej popovej divy Whitney Houston.

15 minút slávy sa skončilo účinkovaním v katastrofickom filme a prepadáku Vodný svet s rozpočtom štvrť miliardy amerických dolárov. Nepríjemný bol najmä fakt, že sa kvôli nemu herec vzdal úlohy vo veľmi úspešnej snímke s názvom Air Force One, v prospech svojho amerického kolegu Harrisona Forda. Jeho zatiaľ posledným filmovým počinom je americko-francúzsky akčný thriller 3 dni na zabitie.

Kevin Costner je celoživotným a vášnivým milovníkom hudby. Ako dieťa spieval v chrámovom zbore, ovláda hru na klavír a jeho prvá kapela sa volala Roving Boy. Vydal niekoľko albumov so zmesou rocku a country, medzi nimi napríklad Untold Thruts (2008), Turn It On (2010) či Where I Stand (2013).

Kevin Costner má slabosť nielen pre herectvo, šport a hudbu, ale aj pre ženy. Svojho času mal milenecký vzťah aj s Carlou Bruni, manželkou dnes bývalého francúzskeho prezidenta. Jeho prvé manželstvo s bývalou spolužiačkou sa skončilo rozvodom, v roku 2004 sa oženil opäť, s modelkou a stylistkou Christine Baumgartner. Je otcom siedmich detí.

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.