Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Hurá, najdepresívnejší deň v roku máme za sebou! :)

Už nás čakajú len lepšie dni.

Najdepresívnejší deň v roku je určený na tretí pondelok v januári.

Známy je tiež pod názvom Blue Monday, teda modrý pondelok. Prišiel s ním, a aj s matematickým vzorcom na jeho vypočítanie, anglický psychológ Dr. Cliff Arnall z Cardiffu v roku 2005.

Prvýkrát sme si najdepresívnejší deň roka pripomínali 24. januára 2005. Modrý pondelok však môže, ako tvrdia iní vedci, pripadnúť aj na druhý januárový pondelok či dokonca na štvrtý, ak víkend pred ním spadá celý do mesiaca január.

Obávaný Blue Monday vraj v sebe sústreďuje tie najhoršie situácie, ktoré môžu človeka stretnúť. Ide o deň, keď je zima a skoro tma, dni sú krátke, vianočné sviatky dávno preč, začínajú prichádzať účty ešte z predchádzajúceho roka a stav peňaženky je žalostný. Okrem toho, od Nového roka a prijatých predsavzatí už prešlo dosť času a na predsavzatia možno začal padať prach zabudnutia.

O rok sa zíde vedieť, že:Odpoveď na to, ako sa vyrovnať s modrým pondelkom, ponúkol napríklad britský denník The Sun. Človek má počas tohto dňa cvičiť, pustiť sa do aktivít, o ktorých sníval už dlhé roky, môže modrý pondelok využiť na stretnutie s priateľmi alebo členmi rodiny a pomôcť im najdepresívnejší deň roka prežiť v pohode. Pomôcť by mala aj prechádzka na čerstvom vzduchu alebo návšteva kina! 😉

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.