Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Anketa o najväčšiu absurditu :-)

Poľský denník Gazeta Wyborcza sa rozhodol vyhlásiť anketu o najväčšiu absurditu spáchanú v krajine za uplynulý rok. A keď si ich prečítate, budete mať problém sa rozhodnúť, ktorá je tá naj…ale sa aj zasmejete :-).

Poďme na nominácie: V ankete si vybojovalo svoje miesto vroclavské gymnázium, ktoré vyhradilo jedno schodisko iba pre učiteľov – vraj, aby zvýšili ich prestíž a „z úcty k tradícii“.
Ďalej tu máme varšavskú školu
, ktorá určila čas na zjedenie obeda presne na desať minút. A to z dôvodu, že v jedálni je veľmi málo miest.
Známe pútnické miesto Čenstochová
sa rozhodlo pokrstiť nové linkové autobusy názvami „Spoľahlivý Krištofko“, „Odvážny Jarda“ a Hbitý Marek“. Obyvateľom ale neušlo, že názvy autobusom sa zhodujú s menami starostu, jeho zástupcu a miestneho politického kmotra.
Revízori v Bydgoszczi
si v súťaži o dodávku automatov na lístky na MHD vyhradili, že víťazná firma im dodá aj limuzínu s luxusnou výbavou, predplatným do umývačky a plnou nádržou. Vraj, aby mali čím automaty kontrolovať.
V Lodži
sa zase úradníci postavili proti pomenovaniu detského ihriska po Mackovi Pú, pretože táto postavička z detských knižiek nenosí nohavičky.
V Poznani
museli v zoo rozdeliť osliu rodinku. Pohoršené matky sa totiž sťažovali, že oslíci kopulujú pred zrakmi detí. Aféra zaujala média po celom svete.
V Kielciach
narazil nezamestnaný fotograf, ktorý žiadal o dotáciu na rozbehnutie podnikania, na podarených úradníkov. Jeho žiadosť opakovane zamietli a dôvod bol fakt, že fotograf chcel časť peňazí minúť na vizitky, ale nespresnil, či budú nové alebo použité. Ani nevysvetlil, na čo ich použije. Podozrenie, že fotograf je podvodník, korunovala „kontrolná akcia“, kedy si úradník, ktorý sa vydával za nevestu, objednal fotky zo svadby. Objednávku ale odoslal emailom zo svojej služobnej adresy..
V Poznani
zase majú problém žiadatelia o mestskú elektronickú kartu. Počítač si totiž nedokáže poradiť s diakritikou v menách. Záujemcovia tak musia meno napísať bez mäkčeňov a dĺžňov, ale potom im úradníci odmietnu kartu vydať, pretože sa mená nezhodujú. Kocúrkovo? Kocúrkovo :-).
O poslednú nomináciu sa postaral starosta mestečka Bytom Odrzański
, ktorý preľstil policajného náčelníka. Ten totiž vylúčil verejnosť z futbalového zápasu s okresným súperom, aby zabránil „ťažkostiam“. Starosta ale rozdal fanúšikom vesty usporiadateľov, a tak sa na tribúny dostala skoro stovka divákov.
Finále
tejto parádnej ankety je naplánované na 21. januára. Víťaz dostane slamenú sošku medvedíka. Skúste si tipnúť či s nohavičkami alebo bez :-).

Tak čo, ktorý je váš favorit? 🙂

Zdroj: topky.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.