Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Až 2/3-tiny Slovákov o svojich plánoch v roku 2017 nikomu nepovedali!

Nadšenie pre novoročné predsavzatie stratíme hneď na druhý deň.

Vyplynulo to z telefonického prieskumu o novoročných predsavzatiach, ktorý bol zrealizovaný na reprezentatívnej vzorke 1 214 respondentov.

Až 97% opýtaných Slovákov si každoročne novoročné predsavzatie dá. Jedno predsavzatie si dáva 55% respondentov, tretina sa rozhodne pre 2 až 4 predsavzatia a viac ako 5 predsavzatí si dáva zvyšok opýtaných.

"V dnešnej hektickej dobe si Slováci približne rovnomerne želajú zdravie, viac času stráveného s rodinou, tvarovanie postavy a znižovanie telesnej váhy. Trinásť percent opýtaných sa chce zamerať na zvýšenie svojho príjmu a zmeny zamestnania a desať percent plánuje prestať fajčiť," uviedol generálny manažér spoločnosti eCall Slovakia, ktorá prieskum zrealizovala, Ľuboš Pajerský.

Z prieskumu ďalej vyplýva, že dve tretiny Slovákov si novoročné ciele dávajú pre seba a preto o nich nerozprávajú. Naopak, 32% sa o ne podelí s najbližšími, najmä preto, aby ich mal kto v plnení podporovať.

Inšpiráciu na novoročné predsavzatia čerpajú Slováci až v 79 percentách u seba samého, ale sú aj takí, ktorí sa nechávajú inšpirovať priateľmi, rodinou, či dokonca známymi osobnosťami.

Dve tretiny Slovákov pritom svoje predsavzatia plnia istou formou celý rok. Naopak, 27% svoje vlastné plány nevie dodržať ani prvý mesiac. 4% ľudí stratia nadšenie pre novoročné predsavzatie hneď na druhý deň.

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.