Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Španieli vymysleli aplikáciu, vďaka ktorej sa môžu veriaci spovedať online!

Stačí si do telefónu stiahnuť jednu aplikáciu.

Doba elektronicky napreduje a túto skutočnosť neignorujú ani najvyšší veriaci. Frekvencia návštev kostola za účelom vyspovedania sa má klesajúcu tendenciu a s touto skutočnosťou sa rozhodli veľmi dômyselne „popasovať“ katolíci v Španielsku. Vymysleli mobilnú aplikáciu (Confesor GO), vďaka ktorej sa ľudia môžu rozprávať s kňazom online. A to nie je všetko! 😉

Aplikácia bola vyvinutá tak, že zistí aktuálnu polohu užívateľa a ukáže mu, kde sa práve nachádza najbližší kňaz, ktorý je ochotný ho vyspovedať. Okrem toho, na displeji sa mu objaví najkratšia možná cesta do spovednice, Desatoro Božích prikázaní a dozvie sa tiež presné časy, v ktorých sa môže vyspovedať.

Medzičasom si hriešnik môže preštudovať aspoň základné informácie o kňazovi – meno, dátum narodenia a rok jeho vysvätenia. V súčasnosti sa v aplikácii nachádza viac ako 100 kňazov z rôznych miest Španielska. Ich počet sa však stále zvyšuje.

S nápadom na aplikáciu prišiel katolícky kňaz Ricardo Latorre. Zatiaľ čo katolicizmus v Španielsku je svetu stále prezentovaný ako mimoriadne dôležitá súčasť španielskej kultúry a života, v skutočnosti ani obyvatelia Pyrenejského polostrova veľmi do kostola nechodia. Sociologické prieskumy sú neúprosné – takmer 60% Španielov na omše nechodí takmer nikdy a aspoň raz týždenne na ňu zájde len 15% obyvateľov.

Zdroj: premuza.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.