Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Slovenskí diváci dostanú pod stromček novú rozprávku!

Volá sa Zázračný nos a odvysielaná bude na Štedrý večer.

Na Štedrý večer bude mať na televíznych obrazovkách premiéru pôvodná rozprávka Zázračný nos od režiséra Stanislava Párnického.

Malí aj veľkí milovníci rozprávok sa môžu tešiť na príbeh bystrej princeznej Diany, ktorá túži spoznať pravú lásku a musí sa preto stretnúť s mnohými prekážkami. Diana tajuplným kúzlom načas stratí svoju pôvodnú krásu a pokúša sa ju získať späť. Na svojej ceste sa stretne aj s mnohým ponížením, posmechom a zlobou. No odvaha a zázračný citlivý nos jej pomôžu prekonať všetky prekážky a splniť si najväčší sen.

Rozprávka z pera Zuzany Kolmosovej a Nadi Jurkemik má snahu upútať divákov všetkých generácií. Scenáristky vymysleli mnoho prekvapujúcich dejových zvratov, príbeh okorenili humorom, ale aj magickým tajomnom. V úlohách mladých protagonistiek sa po náročnom hereckom castingu predstavia nové talenty.

Postavy dvoch princezien, Diany a Adely, stvárnili Kristína Kanátová a Petra Šimberová. V ďalších postavách sa však objavia aj známe herecké tváre. Vojvodu Filipa hrá Ján Dobrík, kráľa Artúra Pavel Višňovský, kráľa Ľudovíta Miro Noga, úlohy kráľovnej matky sa majstrovsky zhostila česká herecká hviezda Iva Janžurová, mladého Tomáša si zahral Vladislav Plevčík a v postave pestúnky sa predstaví Anna Javorková. V úlohe tajomného Kúzelníka diváci uvidia Ivana Romančíka.

Rozprávka Zázračný nos sa nakrúcala v lete počas 25-tich dní v scenériách zámkov a hradov na Slovensku aj v Českej republike. Točilo sa na zámku v Buchloviciach a na hrade Buchlov, Lednickom zámku, Smolenickom zámku a v okolí Smoleníc, v Trnave, Mikulove, Bratislave aj na hrade Pajštún.

Filmári vraj mali možnosť pracovať aj na miestach, ktoré sú pre turistov bežne nedostupné. Hlavným kameramanom bol Ivan Finta, ktorý sa podpísal aj pod rozprávku Láska na vlásku. Do zámku v Ledniciach sa režisér Párnický vrátil na "filmovačku" po štvrťstoročí, v roku 1990 sa v tomto nádhernom historickom objekte nakrúcala jeho rozprávka Šípková Ruženka.

Rozprávkovú novinku Zázračný nos sprevádza aj titulná skladba autorov Vaša Patejdla a Ľuboša Zemana Voňavky dievčat v špeciálnej orchestrálnej úprave Rastislava Dubovského. Ako duet ju naspievali Mirka Partlová a Barbora Žilecká.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: teraz.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.