Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Marika Gombitová má novú knihu. Pomenovala ju Úlomky spomienok

Hudobná legenda Marika Gombitová včera verejnosti predstavila novú knihu. Udialo sa tak v rámci jej narodeninového koncertu Marika Gombitová a priatelia.

Kniha Úlomky spomienok dostala názov podľa rovnomennej piesne, ktorá vyšla na ôsmom albume speváčky Kam idú ľudia?, vydanom ešte v lete 1990. Do života ju okrem iných uviedol aj textár Kamil Peteraj.

„Každému sa môže stať, že ho zo dňa na deň zaskočí choroba alebo zranenie a jeho rebríček hodnôt aj sám život sa v okamihu zmenia. Potom záleží na jeho vôli nevzdať sa, ale bojovať, aj keď okolie možno považuje tento boj za vopred prehratý. Stále je tu predsa nádej, a keď človek chce, dokáže zázraky. Ľudská pamäť je zvláštna. Občas detailne uchová úplné maličkosti a inokedy vymaže hoci aj zásadné udalosti. Na to však ľudská pamäť je a my ľudia sa odlišujeme v tom, že každý má svoj uhol pohľadu. Spísaním týchto spomienok nepredkladám curriculum vitae, ale ponúkam tie udalosti zo svojho života, ktoré som si v mysli uchovala a o ktoré sa chcem s vami podeliť,“ uvádza v tiráži knihy speváčka.

„Marika je speváčka, ktorá má nádherný hlas, technicky ho skvele ovláda, lieta vo výškach ako motýľ, nemá problém čokoľvek interpretovať. Je úžasne muzikálna a má žiaru, ktorú má veľmi málo ľudí. Nikdy neodišla z pódia s jedným potleskom. Publikum si vždy vynútilo, aby sa na pódium vrátila. Aj teraz, keď sa vrátila, bolo v tom veľa túžob fanúšikov, ktorých energia sa k nej dostala a dnes je tu. Pozdvihla slovenskú populárnu hudbu, patrí medzi štyroch interpretov, ktorí ju pozdvihli na takú úroveň, že dnes sa nemáme za čo hanbiť. Tie pesničky majú interpretačnú, hudobnú, textársku aj aranžérsku úroveň,“povedal na margo Mariky Gombitovej textár Kamil Peteraj.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: teraz.sk

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.