Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Výborná správa: V roku 2019 bude Slovensko hostiť hokejové majstrovstvá!

Slovensko už nemá súpera. S najväčšou pravdepodobnosťou usporiada 83. majstrovstvá sveta v hokeji.

Slovensko sa stalo jediným kandidátom na usporiadanie 83. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa uskutočnia v roku 2019. Doterajší súper, Švajčiarsko, totiž svoj záujem o zorganizovanie svetového šampionátu presunulo na rok 2020. Informoval o tom oficiálny web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Rozhodnutie Švajčiarska tak posunulo Slovensko k organizácii majstrovstiev sveta v roku 2019. Definitívne to však musia potvrdiť v máji 2015 počas kongresu IIHF v Prahe. Slovensko predtým organizovalo MS v hokeji v roku 2011.

„Švajčiarsky krok nás prekvapil. Väčšinou to býva tak, že kandidát sa vzdá až počas kongresu. Teší náš, že už v predstihu sme zostali ako jediný kandidát na MS 2019, ale našu úspešnú kandidatúru musia potvrdiť na kongrese IIHF v Prahe ešte delegáti. Do kandidatúry sme vložili to najlepšie, čo sme mohli, a vypracovali skutočne kvalitnú prezentáciu, ktorú bolo potrebné odovzdať do 10. januára 2015. IIHF ju mala k dispozícii už pred Vianocami a nás len teší, že to dopadlo takto. Aj keď sme zostali jediným kandidátom a víťazstvo máme viac-menej isté, nič to nemení na tom, že budeme naďalej pracovať na sto percent a zodpovedne pripravíme všetky potrebné podklady. Chceme, aby sa o MS 2019 hovorilo ako o ešte vydarenejších ako v roku 2011, ktoré mali obrovský úspech,“ povedal prezident SZĽH, Igor Nemeček, ktorý bol v roku 2011 šéf organizačného výboru MS.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) ponúkol za dejiská šampionátu Košice a Bratislavu, a s rovnakými mestami pôjde aj na pražský kongres. „Nemáme vyhovujúce haly v iných mestách, nič sa preto nemení na predchádzajúcom projekte Bratislavy a Košíc. Naša kandidatúra bude postavená práve na týchto dvoch mestách,“ dodal Nemeček.

Švajčiari sa vzdali snáh o šampionát 2019 a ustúpili kandidatúru Slovensku. Hlavným centrom šampionátu v roku 2020 by mal byť Zürich a modernizovaná hala Hallenstadion s kapacitou 11 200 miest. O druhom dejisku sa zatiaľ nerozhodlo, ako hlavní kandidáti sa spomínajú Lausanne a Zug. Švajčiarsko už hostilo hokejové MS v rokoch 1935, 1939, 1953, 1961, 1971, 1990, 1998 a 2009.

Najbližšie bude hostiť svetovú hokejovú elitu Česko (Praha a Ostrava), v máji 2016 sa MS uskutočnia v ruských mestách Moskva a Petrohrad, o rok neskôr v nemeckom Kolíne a vo francúzskom Paríži. Máj 2018 privedie najlepšie reprezentačné výbery do dánskych miest Kodaň a Herning.

Zdroj: SITA

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.