Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Chcete mať biely úsmev? Najedzte sa!

Existuje 5 potravín, o ktorých by ste mali vedieť viac.

Rovnako, ako sú vlasy korunou krásy, sú zuby korunou úsmevu. Je preto dôležité pristupovať k starostlivosti o ne zodopovedne, teda si ich umývať aspoń dvakrát denne, vždy ráno aj večer. Tvrdenie, že všetkého veľa škodí, je v prípade čistenia zubov pravdivé, častým drhnutím totiž môže dôjsť k poškodeniu skloviny. Biely úsmev si však vieme zabezpečiť aj konzumáciou istých potravín, ktoré doma určite nájdete.

Jablčný ocot patrí medzi tie ingrediencie v kuchyni, ktoré nájdu svoje uplatnenie aj v kúpeľni. Patrí mu prívlastok "malý zázrak", pretože odstraňuje škvrny, zabíja baktérie v ústnej dutine a biely zuby. Po zmiešaní s vodou v pomere 1:2 si ním každé ráno vypláchnite ústa.

Chrumkavá zelenina je rovnako výborným pomocníkom pri starsotlivosti o zuby. Surová brokolica alebo mrkva pomôže odstrániť nepríjemný povlak zo zubnej skloviny.

Syr má okrem iných vlastností aj schopnosť brániť kazovosti chrupu. Vo všeobecnosti je vďaka obsahu kyseliny mliečnej považovaný za najúčinnejší prírodný čistič zubov.

Kokosový olej je príjemný vďaka svojej vôni a užitočný nielen preto, že bieli zuby, ale aj preto, že sa postará o zdravie našich ďasien. Používa sa jednoducho: vložte si jednu lyžičku kokosového oleja do úst a pár minút ho podržte na zuboch. Potom si zuby pretrite kefkou.

Slaná voda nahradí komerčné ústne vody, za ktoré je potrebné si priplatiť. Stačí, ak si do šálky nasypete kávovú lyžičku soli a zalejete ju prevarenou vodou. Po vychladnutí si s ňou vypláchnite ústa. A to je všetko 😉

Ozaj, čím viac sa budete bozkávať, tým belšie zuby by ste mali mať. Počas bozkávania sa totiž v ústach zvýši produkcia slín a tie zuby očistia od baktérií.

Zdroj: kamzakrasou.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.