Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Tipnete si, ktoré mesto je najnavštevovanejšie na svete?

Odhaduje sa, že v tomto roku v ňom prenocuje viac ako 21 miliónov turistov.

Na čele rebríčka najnavštevovanejších mestských destinácií, pričom sa zohľadňuje počet prenocovaní zahraničných návštevníkov, je thajská metropola Bangkok!

Ukazuje to štúdia Global Destination Cities Index 2016.

V prvej dvadsiatke svetových miest sa ocitli aj Praha a Viedeň. Do top 10 sa dostali Budapešť, Bukurešť či Sofia.

Index prináša rebríček spolu 132 najviac navštevovaných miest celého sveta. Zrkadlí počet návštevníkov a odhaduje výdavky za rok 2016.
Podľa štúdie dosiahne Bangkok v tomto roku 21,47 milióna prenocovaní zahraničných návštevníkov, tesne pred druhým Londýnom s 19,88 milióna návštevníkov.

Nasledujú Paríž (18,03 mil.), Dubaj (15,27 mil.), New York (12,75 mil.), Singapur (12,11 mil.), Kuala Lumpur (12,02 mil.), Istanbul (11,95 mil.), Tokio (11,70 mil.) a Soul (10,20 mil.).

Index tiež ukázal, že do všetkých miest z rebríčka top 20, okrem Šanghaja, cestuje zo zahraničia viac ľudí za rekreáciou ako na služobnú cestu. Väčšina návštevníkov míňala viac na nákupy, s výnimkou Paríža, New Yorku, Barcelony a Amsterdamu, v ktorých boli na prvom mieste gastronomické služby. Prvenstvo za najvyššie percento vynaložené na nákupy vo všetkých kategóriách získal Soul (58,7%).

Zdroj: teraz.sk

Photo: pixabay.com

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.