Počúvať
Hity vášho života
Rádio Melody

Jej hudba znie progresívne, svetovo, ale zároveň slovensky!

Speváčka Janka Kirschner vyráža na turné.

Speváčka a skladateľka Jana Kirschner má za sebou pracovné leto, počas ktorého sa predstavila na viacerých hudobných festivaloch a podujatiach. Veľa oddychu si nedopriala, pretože finišuje s prípravou koncertného turné Takmer sólo.

Na prelome septembra a októbra sa hudobníčka v rámci koncertov predstaví v šiestich slovenských mestách. 29. septembra bude jej prvou zastávkou Trnava, 30.9 Topoľčany, 1.10 Banská Bystrica, 2.10 Žilina, 3.10 Košice a 5.10 odohrá dva koncerty v Bratislave.

„Hovorila som si, že toto leto si užijem, prídem na Slovensko s dcérami do Banskej Štiavnice a budem oddychovať. Ale už na začiatku leta bolo jasné, že si až tak veľmi neoddýchnem. Mali sme veľa hrania, k tomu sme si vymysleli jesenné turné. Až koncom leta, po všetkých koncertoch, som si dala pár dní voľna. Ale poznáte to, idete na dovolenku a pritom viete, že je pred vami veľa práce," nechala sa počuť speváčka.

Čas sa kráti a prvý koncert v Trnave bude už o dva týždne. „Máme pred sebou obrovský šoping list, zoznam, ktorý musíme dať dokopy, aby sme mali pripravené všetky nástroje, všetky maličkosti, ktoré sme si vymysleli. Je to turné, ktoré síce neprináša veľké scény a svetlá, ale má veľmi veľa detailov, vecí, ktoré potrebujeme kúpiť, získať, objednať. Asi desať ľudí pracujeme na tom, aby sme to všetko stihli. Budeme tam mať všetko možné, dôležitá bude aj interakcia s publikom,“ dodala.

Turné nazvala Jana Kirschner Takmer sólo. Počas svojej hudobnej kariéry prešla pestrým vývojom, od popovej princeznej k synonymu progresu v slovenskej hudbe.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: teraz.sk; YouTube

Photo: TASR

Mobilná aplikácia rádia Melody

Rádio Melody a hity tvojho života aj v mobile! Aplikácia obsahuje možnosť "castovania" cez Google Chromecast.